Interessante

isolatiepremies

Goede woningisolatie zorgt voor minder stookkosten en kan op termijn geld besparen. Dat is fijn voor u en het milieu.

Om dit te stimuleren zijn er verschillende premies om te isoleren. Zo kunt u voor subsidie terecht bij de Vlaamse overheid, uw gemeentebestuur, de provincie maar ook bij uw netbeheerder.

Isopower adviseert je graag bij de aanvraag van jouw premie!

De Vlaamse regering heeft beslist om een tijdelijke verhoging voor dak en zoldervloerisolatie toe te kennen voor eindfacturen in 2022. Van €4/m2 naar €8/m2. Vanaf 2023 daalt deze basispremie terug naar €4/m2 in plaats van €8/m2. 

NIEUW! Sinds 1 juli 2022 zijn de meeste energiepremies van Fluvius en de renovatiepremie eengemaakt in

"Mijn Verbouwpremie

Vanaf 1 oktober 2022 kunt u Mijn VerbouwPremie online aanvragen. 

money-pink-coins-pig-9660.jpg

Wat als het dak de minimale isolatienorm niet haalt?

Sinds 1 januari 2015 kent de wooninspecteur bij een woningonderzoek (meestal op aanvraag van een huurder) strafpunten toe als de woning niet aan de dakisolatienorm voldoet. Vanaf 2015 tot en met 2019 kreeg de woning daarvoor een beperkt aantal strafpunten en kreeg de eigenaar de tijd om het dak te isoleren.

Vanaf 1 januari 2020 worden 15 strafpunten toegekend als de woning bij een woningonderzoek niet aan de dakisolatienorm voldoet. Daardoor kan de woning in aanmerking komen voor een ongeschiktverklaring door de burgemeester. Dat betekent dat de eigenaar werken zal moeten uitvoeren om de woning opnieuw conform te maken.

In een appartementsgebouw krijgen alle appartementen evenveel strafpunten bij het ontbreken van dakisolatie, niet enkel de appartementen die onder het dak gelegen zijn.